Ria Wijnberg

Ria wijnbergWat mij het meest typeert is: eerlijk, direct, verbindend en mensgericht met gevoel voor humor en relativering. Door de combinatie van mijn managementervaring en coachkwaliteiten kom ik snel tot de kern van wat er echt speelt. Ik neem tijd en ruimte voor dialoog maar ben tegelijkertijd daadkrachtig, pragmatisch en resultaatgericht. Ik heb jarenlang ervaring als senior manager en verandermanager met het coachen en begeleiden van managers en teams.

Bij de Coaching Academy International ben ik opgeleid tot gecertificeerd Vakmanschap Coach (senior practioner). Deze opleiding is gericht op professionalisering in de kunst van het coachen en heeft het keurmerk European Quality Award voor coachingsopleidingen.

Het vak intrigeert mij omdat ik met coachen heel precies duidelijk kan krijgen wat er bij de ander speelt. Als jij weet hoe processen bij jou werken, kun je ermee aan de slag. Het is prachtig om te ervaren dat door het geven van aandacht, betrokkenheid, ruimte en tijd, de ander zijn verhaal met mij wil delen. Ik ervaar dat de ander bewust wordt en kan kiezen, waardoor de verandering in gang wordt gezet. Het moment dat bewust de eerste stap gezet wordt, ontroert me. En wat misschien wel het allermooiste aan het vak van coachen is: ieder proces is een unieke ontdekkingsreis, het resultaat blijkt vaak verrassend simpel en natuurlijk.